Loopbaanbegeleiding

U bent toe aan een volgende stap in uw carrière en u hebt het gevoel dat er een aantal zaken zijn die u blokkeren maar weet niet welke dat zijn. U functioneert niet goed in uw huidige functie en de vraag rijst of dit wel de juiste functie is. In dergelijke situaties kunt u kiezen voor een loopbaantraject.

Wij willen u graag begeleiden met een individueel loopbaantraject als u:
  • rondloopt met lastige, persoonlijke vragen rond uw loopbaan of werk en daarbij hulp zoekt van een extern deskundige
  • erachter wilt komen wat uw kwaliteiten en capaciteiten zijn
  • uw kansen op de arbeidsmarkt wil vergroten of uw marktwaarde wilt verkennen

Het traject wordt op maat gemaakt en kan bestaan uit de volgende stappen:
- Biografisch werken Vaak bevindt de cliënt zich in een levensfase waarin de behoefte bestaat om de balans in zijn leven tot nu op te maken. Een goede manier hiervoor is hem zelf een biografie te laten schrijven over zijn leven tot heden en een levenspanorama met levenslijnen te maken. In de gesprekken die aan de hand daarvan gevoerd worden, wordt niet alleen de balans opgemaakt, maar ook een inventarisatie van kernkwaliteiten, valkuilen, uitdagingen en allergieën, die meegenomen worden in het vervolg van het traject. Daarnaast worden patronen, strategieën en levensthema´s onderkend, erkend en indien noodzakelijk geïntegreerd.
- Koersonderzoek Middels intensieve oefeningen wordt duidelijkheid verkregen over vragen als wie ben ik, wat kan ik en bovenal wat wil ik. Persoonlijke eigenschappen en kenmerken worden geïnventariseerd om een nog duidelijker beeld van de cliënt te krijgen. Kwaliteiten en ervaring worden in kaart gebracht. Dit alles staat ten dienste bij het realiseren van ambities en wensen.
- Vitaliteitonderzoek Via oefeningen wordt onderzocht waar energie, vitaliteit verloren gaat en hoe deze herkregen kan worden. Dit alles wordt samengevat in het voor de toekomst meest vitaliserende beroepsperspectief.
- De huidige arbeidsmarkt groeit steeds meer naar eigen ondernemerschap binnen organisaties. Wat en wie ben ik als ondernemer met mijn eigen kwaliteiten en hoe zet ik die in. In deze fase wordt gewerkt aan de realisatie van de geformuleerde beroepswens.

Resultaat:

Afhankelijk van het uitgangspunt kan een individueel loopbaantraject u het volgende opleveren:
- de start van een nieuwe carrière
- het doorbreken van blokkades in uw huidige functioneren
- een duidelijk beeld van uw kwaliteiten en capaciteiten
- een ‘persoonlijk’ document waarmee u zich op de markt kunt profileren
- een grote mate van zelfredzaamheid
- meer kansen bij het vinden van een andere baan, zowel intern als extern
Beukenberg 39
6438 GB Oirsbeek
adres
info@quantum-leap.nlemail
+31 (0)46 423 47 44telefoonnummer
+31 (0)6 22 77 61 34telefoonnummer yvonne
+31 (0)6 50 52 01 52telefoonnummer henk